Ingatlanértékbecslés

Értékbecslés: mit, kinek, miért, hogyan, kik, mennyiért? Értékbecslés, vagyonértékelés, ingatlanok, eszközök és gépek értékelése. 003620 9283266 kislepeskft@gmail.com Kis Lépés Kft.

Az értékbecslés lényege

 

Az értékbecslés az ingatlan, vagy eszköz szubjektív értékmeghatározása. Mivel maga az "érték" fogalma is szubjektív - a Szaharában egy liter víz adott esetben az életet jelenti és approximatíve többet ér,mint ugyanannyi arany. 

Az értékbecslő azt vizsgálja, hogy a környezetéhez képest, illetve hasonló környezetben kialakult értékek alapján mennyi lehet az adott ingatlan értéke.

Általában a tulajdonosok tisztában vannak a hozzávetőleges értékével, de ennek a szakember általi rögzítése és dokumentálása letisztult és hivatalos formát ad, olyan szempontokat is figyelembe vesz, amiket a legtöbben nem is ismernek.

Piaci érték: Az értékbecslő keres hasonló tulajdonságú ingatlanokat, eszközöket, összehasonlítás céljából, mivel pl. egy ingatlan értéke általánosságban megfelel egy hasonló területen, körülmények között lévő, hasonló állapotú, méretű stb. ingatlanéval.

Az értékbecslő a hasonló tulajdonságú ingatlanok adataiból felállít egy összehasonlító adatbázist és az eltéréseket súlyozva kialakít egy átlag m2 árat, melyet további korrekciókkal és az óvatosság elvével körbejár.

Több értékelési eljárás létezik, de mindegyikből a legjelentősebb a piaci érték.

Újraelőállítási érték: az ingatlanok értéke meghatározható normális piaci viszonyok esetében az épület mai előállítási költségének és az épület korának megfelelő arányányosítás kialakításával is.

További lehetőség a hozamelvű megközelítés, melyben azt nézzük, hogy adott idő alatt mennyi a a banki hozam és mennyit hoz maga az ingatlan üzemeltetése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagyonertekeles.blog.hu/api/trackback/id/tr2913090742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ingatlanértékbecslés

Értékbecslés: mit, kinek, miért, hogyan, kik, mennyiért?

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása